Sve je spremno za Paradu ponosa

Izvor: Mondo, 20.Sep.2012, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve je spremno za Paradu ponosa

Organizacioni odbor "Beograd prajda" potvrdio je danas da je sve spremno za održavanje Prajd vikenda i Parade ponosa.

Organizatori manifestacije uskoro bude završen dijalog sa predstavnicima države zaduženim za bezbednost.

"Mi smo potpuno spremni i Prajd, što se nas tiče, može da počne sutra...Ostaje da se dovede do kraja dijalog sa institucijama", rekao je Goran Miletić i dodao da su skoro svi gosti potvrdili učešće.

Miletić, koji je član Organizacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odbora, najavio je da uskoro očekuje sastanke sa predstavicnima države koji su zaduženi za bezbednost, ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem i ministrom odbrane Aleksandrom Vučićem.

Predstavnici Organizacionog odbora rekli su na konferenciji za novinare da se očekuje učešće oko 30 poslanika Skupštine Srbije i da su ove godine dobili znatno veću podršku nego prošle kada je država, kako kažu, zabranila održavanje Parade.

"Očekujemo da svaki državni organ uradi šta je u njegovoj nadležnosti, a potrebna nam je i asistencija Dačića i Vučića", rekao je Miletić i dodao da država ne odlučuje o Prajdu već da može samo da ga zabrani.

Boban Stojanović iz Organizacionog odbora je rekao je da je agresivna kampanja protiv održavanja Parade splasla, ali da se priča ipak zahuktava kako se bliži datum održavanja 6. oktobar.

Komentarišući izjave predstavnika pokreta Dveri o zabrani Prajda, Stojanović je rekao da to ne može da ugrozi održavanje parade i da će insistirati da sa njima održe javni medijski dijalog u kojem će moći da razmene mišljenja.

"Oni (Dveri) gube argumente... I moraju da razmisle o svom portparolu, koji je, ako ga uopšte, imaju jako loš", rekao je Stojanović.

Organizacioni odbor Beograd prajda kritikovao je izjavu narodnog poslanika Marijana Rističevića koji je negodovao jer je dobio pozivnicu za Paradu.

Organizacioni odbor Prajda predstavio je danas sedam zahteva koje bi država trebalo da preduzme nakon održavanja Parade ponosa, među kojima su izrada nacionalne strategije protiv nasilja, usvajanje deklaracije protiv homofobije, odnos države prema LGBT zajednici.

(Beta/Foto: Tanjug, Nemanja Jovanović)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.