Sve intenzivnija predsednička kampanja u Ajovi

Izvor: VOA, 31.Jan.2016, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve intenzivnija predsednička kampanja u Ajovi

Uoči Stranačkih skupova u Ajovi sutra uveče, predsednički pretendenti intenziviraju kampanju u cilju sticanja podrške.

Na republikanskoj strani svi kandidati kaskaju za Donaldom Trampom, koji je stiagao u Ajovu u subotu radi finalnih nastojanja u okviru tamošnje kampanje. Ankete o javnom mnjenju ukazuju da Tramp neznatno razlikom vodi ispred senatora Teda Kruza koji je putovao po čitavoj Ajovi pred ove Stranačke skupove.

Na demokratskoj strani bivša državna >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << sekretarka Hilari Klinton je u tesnoj trci sa Bernijem Sandersom dok oboje  drže skupove pred velikim brojem gradjana pred sutrašnje Stranačke skupove, kada će odabrani članovi i aktivisti obe stranke debatovati o tome zašto bi kandidat kojeg favorizuju trebalo da stekne njihovu podršku za nominaciju i potom glasati i doneti odluku o pobedniku.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.