Sve duži redovi na graničnim prelazima

Izvor: Radio 021, 20.Jul.2015, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve duži redovi na graničnim prelazima

Prema podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima Gostun i Špiljani se na izlazu iz zemlje čeka oko 60 minuta, dok se samo na Gostunu na ulazu u Srbiju čeka oko 40 minuta.

Kako je saopštio jutros Auto moto savez Srbije (AMSS), na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Početak radne sedmice, posle vikenda koji je beležio duža zadržavanja na graničnim prelazima, donosi nešto umereniji intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i na naplatnim rampama. Ipak, u vreme pojačanog saobraćaja savetuje se vozačima da koriste alternativne granične prelaze, kao što su Bački Breg i Kelebija sa Mađarskom, sa Hrvatskom GP Šid, a u slučaju da putuju u Crnu Goru, pored GP Brodarevo, mogu koristiti GP Jabuku.

U toku dana se iz pravca Hrvatske i Mađarske ka Crnoj Gori i Makedoniji očekuje veći priliv vozila, a kako je turistička sezona u toku, podseća se da je vreme na graničnim prelazima relativno i često promenljivo. Zbog visokih dnevnih temperatura, za duža putovanja vozačima se savetuje da koriste rane jutarnje ili kasnije popodnevne sate, prave češće pauze u vožnji i koriste više osvežavajućih napitaka.

Na naplatnim rampama otvoreni su svi raspoloživi kanali za naplatu putarine i koriste se sva raspoloživa sredstva da se ubrza prohodnost u danima pojačanog saobraćaja. Međutim i pored toga, na pojedinim naplatnim stanicama kao što su Bubanj potok, Stara Pazova i Nais, moguća su kraća zadržavanja.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Redovi na graničnim prelazima, čeka se i do sat vremena

Izvor: Blic, 20.Jul.2015

Prema podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima Gostun i Špiljani se na izlazu iz zemlje čeka oko 60 minuta, dok se samo na Gostunu na ulazu u Srbiju čeka oko 40 minuta...Kako je saopštio jutros Auto moto savez Srbije (AMSS), na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.