Svakom vozaču biće urađen alko-test

Izvor: Radio 021, 02.Okt.2015, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svakom vozaču biće urađen alko-test

Načelnik Uprave saobraćajne policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je saobraćajna policija uvela novi kriterijum u radu, koji podrazumeva da će svaki vozač, bez obzira da li je zaustavljen zbog nekog prekršaja ili rutinske kontrole, biti podvrgnut testu alkoholisanosti.

"Posedujemo dovoljan broj uređaja, koji omogućavaju brzu i efikasnu kontrolu, bez preteranog zadržavanja. Ukoliko uređaj pokaže da vozač ima prisustva alkohola u organizmu, pristupa se aktivnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << uzorkovanju, odnosno utvrđuje se tačna količina alkohola u organizmu", objasnio je Rebić, a prenelo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Rebić je dodao da je takav sistem uveden jer je praksa pokazala da je upravljanje pod dejstvom alkohola najopasniji prekršaj i da su okolnosti pod kojima se događaju takve saobraćajne nezgode gotovo uvek fatalne, odnosno sa smrtnim posledicama.

Svaka patrola, kako je objasnio Rebić, ima odgovarajući uređaj kojim će sprovesti kontrolu. "Taj princip je uveden kao standard od juče i u narednom periodu svaka kontrola podrazumevaće i utvrđivanje da li je vozač pod dejstvom alkohola", kazao je Rebić.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.