Svakodnevna dezinfekcija ulica u Kumanu

Izvor: RTS, 02.Apr.2020, 14:31

Svakodnevna dezinfekcija ulica u Kumanu

Na sedam lokacija u opštini Novi Bečej obavljena je podela natrijum hipohlorida domaćinstvima. Dezinfekciono sredstvo je besplatno. U selu Kumane je za samo sat vremena podeljeno oko hiljadu litara obe tečnosti uz upozorenje da je namenjena isključivo za dezinfekciju površina, objekata i podova.

Od ranih jutarnjih sati meštani sela Kumane su strpljivo čekali u redu da natoče pet litara dezinfekcionog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sredstva po domaćinstvu. Uz podelu sledila je i kratka obuka.
"Da nije otrovno za domaće životinje, da nije strašno da se sve normalno prska, u špric kao kad prskam krompir. Ja ću u to staviti i sa tim ću prskati", kaže Siniša Marinac iz Kumana. Javno komunalno preduzeće Komunalac u svojim pogonima proizvodi dezinfekciono sredstvo za poptrebe Javnih ustanova u opštini, a za građane u četiri naselja su kupili potrebne količine.
"Imamo otprilike 50 000 litara smo nabavili Natrijum hipohlorita. Juče smo samo potrošili pet hiljada litara. Nadam, se da će opasti potražnja za dezinfekcijom narednim danima, ali mi planiramo da sve što smo nabavili da podelimo građanima", ističe Vladimir Radišić, direktor JKP "Komunalac" Novi Bečej.
 Skoro svakodnevno se u opštini Novi Bečej obavlja dezinfekcija javnih površina.
"Ovo nam je treći put ove nedelje kako smo prskali znači kompletno sve ulice. Ovde smo prskali ispred svih objekata Doma zdravlja, ispred svih malih prodavnica koje se nalaze ovde u Kumanu smo poprskali sve", kaže Sofija Blažin, rukovodilac dezinfekcije.
Nadležni koji vrše dezinfekciju ulica u opštini Novi Bečej podsećaju građane da ne gomilaju smeće na ulici i da poštuju mere izolacije, kako bi dezinfekcija imala efekta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dezinfekcija uz oprezno korišćenje

Izvor: RTS, 02.Apr.2020

Kragujevačka kompanija "Milanović tretman voda", počela je proizvodnju natrijum hipohlorida i taj dezificijens besplatno ustupila gradu. Kako bi obezbedilo da svi građani dezinfikuju svoj stambeni prostor,podove, gelendere,hodnike. Javno komunalno preduzeće "Šumadija",postavilo je kanistere...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.