Suzdržite se od stvaranja nove crkve

Izvor: B92, 31.Dec.2018, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Suzdržite se od stvaranja nove crkve"

Patrijarh Kiril moskovski poslao je pismo patrijarhu Vartolomeju pozvavši ga da se suzdrži od stvaranja nove crkve u Ukrajini i legalizacije disidenata.

"Odbijte da komunicirate sa disidentima i da učestvujete u političkom poduhvatu njihove legalizacije", naveo je u pismu partijarh Kiril.

Dodao je da će ga onda prava pravoslavna crkva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Ukrajini blagosloviti, a "istorija će se sećati da ste vi kao konstantinopoljski hijerarh uspeli da sačuvate dostojanstvo crkve u teškim političkim uslovima i zadržali njeno jedinstvo", preneo je TAS.

Patrijarh je naveo da je legalizacija disidentskih strukutra i stvaranje takzvane autokefalne crkve u suprotnosti sa svim crkvenim zakonima.

Vaseljenski patrijarh Vartolomej planira da preda dekret o autokefalnosti poglavaru ukrajinske novouspostavljene (pravoslavne) crkve, izjavio je sredinom decembra za TAS portparol vaseljenskog patrijarha.
Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Patrijarh Kiril:Patrijarh Vartolomej da ne stvara novu crkvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Dec.2018

Patrijarh Kiril moskovski i cele Rusije poslao je pismo patrijarhu Vartolomeju konstantinopoljskom pozvavaši ga da se suzdrži od stvaranja nove crkve u Ukrajini i legalizacije disidenata..."Odbijte da komunicirate sa disidentima i da učestvujete u političkom poduhvatu njihove legalizacije", naveo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.