Suzavac za godišnjicu FOTO

Izvor: B92, 16.Nov.2019, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suzavac za godišnjicu FOTO

Pariz -- Francuska policija ispalila je suzavac kako bi rasterala demonstrante koji su se okupili na prvu godišnjicu početka antivladinih protesta pokreta Žuti prsluci.

Do sukoba policije i demonstranata došlo je u severozapadnom delu Pariza, kada su se demonstranti spremali da pođu u marš gradom.

Policija je takođe intervenisala kako bi sprečila nekoliko stotina demonstranata da blokiraju kružni tok u Parizu, prenosi Rojters.

Do sada su uhapšene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 24 osobe, navela je policija.

Protesti Žutih prsluka počeli su sredinom novembra 2018. godine prvobitno zbog povećanja cene goriva i visokih troškova života, ali su prerasli u širi pokret protiv predsednika Emanuela Makrona i njegovih ekonomskih reformi.

Na početku protesta u njima su učestvovale desetine hiljada ljudi, na vrhuncu i 300.000, da bi se njihovi broj prethodnih mseci sveo na nekoliko hiljada.

Ipak, lideri protesta pozvali su pristalice da se ponovo mobilišu danas kako bi obeležili prvu godišnjicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.