Suviše seksi saobraćajni znaci

Izvor: Vesti-online.com, 25.Feb.2012, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suviše "seksi" saobraćajni znaci

Vlasti švedskog grada Upsale su naredile zamenu svih saobraćajnih znakova koji upozoravaju na pešački prelaz. Gradski oci smatraju da su ti znaci "provokativni", jer je na njima prikazana silueta žene sa prevelikim grudima i prekratkom suknjom.

Znak sličnog stila je 2008. godine izazvao polemiku, jer je ocenjen kao previše "ženstven".

Delo grupe nezavisnih dizajnera, inkriminisani znak kreiran je u duhu polne jednakosti, budući da su muškarci daleko zastupljeniji na saobraćajnoj opremi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Švedska: Menjaju saobraćajni znak jer je previše "seksi"

Izvor: S media, 25.Feb.2012

Vlasti švedskog grada Upsala, na jugoistoku zemlje, naredile su zamenu svih saobraćajnih znakova koji upozoravaju na pešački prelaz...Vlasti smatraju da su ti znakovi "provokativni", jer je na njima prikazana silueta žene sa prevelikim grudima i prekratkom suknjom...Ferarijem udarili u drvo pri...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.