Sutra zaseda Krizni štab; Pooštravaće se mere?

Izvor: B92, 24.Nov.2020, 13:04

Sutra zaseda Krizni štab; Pooštravaće se mere?

Beograd -- Krizni štab zaseda sutra u 13 sati. Sednica Kriznog štaba dolazi dan nakon što su na snagu stupile nove mere Vlade Srbije za borbu protiv koronavirusa.

Članovi Kriznog štaba razmatraće aktuelnu epidemiološku situaciju kada dnevno imamo više od 6.000 zaraženih i kada nam je skoro 40 preminulih na dan.

Pred članovima Kriznog štaba biće i problem škola, a razgovaraće se i o eventualnom prelasku na onlajn nastavu, što je već nekoliko opština u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbiji i učinilo usled katastrofalne epidemiološke situacije, prenose mediji.

Takođe, skoro 2.000 zdravstvenih radnika je zaraženo i zdravstveni sistem je pod neverovatnim opterećenjem, mesta u kovid-bolnicama jedva da ima, pa će se razmatrati i kojim još merama mogu da se prekinu kontakti.

Podsetimo, danas je ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio da i Klinika za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCS u Zvečanskoj postaje kovid-bolnica. Dodao je i da se sutra otvaraju novi kapaciteti u Vrnjačkoj banji.

U Srbiji je 1.949 zdravstvenih radnika zaraženo koronavirusom, od kojih su 64 hospitalizovana, saopštio je Lončar nakon sastanka sa direktorima kovid-bolnica.

Lončar je tim povodom apelovao na građane: "Ako vam je stalo do lekara, promenite ponašanje. Prekinite kontakte, jer je to jedini način da pomognete sebi i njima".

"Na satnom nivou razmatramo situaciju, ako dođe do većeg pogoršanja stanja, pooštravaćemo mere, druge nam nema", istakao je danas dr Mijomir Pelemiš, infektolog i član Kriznog štaba za borbu protiv kovida, nakon razgovora ministra Lončara s direktorima kovid bolnica.

Prema njegovim rečima, zdravstvenisistem više ne može da izdrži.

"Sve je veći broj hospitalizovanih, na infektivnim negama, sve veći broj umrlih. Taj broj se stalno povećava i sve više će se povećavati ako ne poštujemo mere koje tražimo, a to nije teško. Maska i maska stalno, mora da bude sastavni deo garderobe, svuda maska", naglasio je dr Pelemiš.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KRIZNI ŠTAB ZASEDA, GLAVNA TEMA - ŠKOLE Situacija je alarmantna, tek što su nove mere stupile na snagu, preti nam NOVO POOŠTRAVANJE

Izvor: Blic, 25.Nov.2020, 07:58

Nova hitna sednica Kriznog štaba zakazana je za danas u 13 sati, dan nakon što su na snagu stupile mere usvojene na prošloj sednici.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.