Sutra u Jagodini Dan oslobođenja od fašizma

Izvor: Press, 16.Okt.2014, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra u Jagodini Dan oslobođenja od fašizma

Građani Jagodine obeležiće sutra 17.oktobra, Dan oslobođenja od fašizma.
Toga datuma su ovaj grad i Pomoravlje, pre 70 godina, oslobodile jedince Crvene armije, pod komandom komadanta 1041. streljačkog puka Matveja Markoviča Puzirovskog i jedinice jugoslovenskih partizana.
Svečanost će početi prijemom ucecsnika NOR i prestavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Ambasade Ruske Federacije u Skupštini grada u i polaganjem venaca na spomen obeležje poginulih boraca u Aleji nosilaca "Partizanske spomenice" na Gradskom gorblju i Spomen kosturnicu 1.170 borca i oficira Crvene armije na "Ruskom groblju" koji su poginuli u oslobađanju Jagodine i ovog dela Srbije, sopšteno je iz Skupštine grada.

Uz delegacije grada i SUBNOR-a, vence će položiti i delagacija Ambasade Ruske Federacije u Beogradu, a venci će biti položeni i na Skveru omladine na Spomenik poginulim učesnicima svih srpskih ratova.
Na svečanoj sednici Skupštine grada, zakazanoj za 12 sati, odbornike i goste, prestavnike političkog, privrednog, kulturnog i sporstkog života grada i države, prestavnike Ambasade Ruske Federacija, vojske, policije, crkve... pozdraviće predsednik Skupštine i narodni poslanik Dragan Marković - Palma.
Na svečanoj sednici biće uručene "Oktobarske nagrade": Plakete grada sa novčanim iznosom od 50.000 dinara, a primice ih 11 najboljih učenika osnovnih i srednjih škola grada, troje sportista, direktor "Vivo" šoping parka Pavle Andrić i Četa interventne policije Policijske uprave u Jagodini.
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.