Izvor: SandzakPress.net, 25.Maj.2017, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra svečano otvaranje džamije u naselju Lug 3

Za mještane novopazarskog naselja Lug 3 sutra poseban dan. Sa dolaskom mubarek mjeseca Ramazana biće upriličeno svečano otvorenja džamije. Kamen temeljac postavljen je prije dvije godine, a  prvu džamiju naselje Lug 3 sutra će svečano otvoriti uz prisustvo mnogobrojnih zvaničnika IZ-e u Srbiji. U ovoj džamiji će se vjernici od sutra zvanično okupljati i obavljati vjerske >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << dužnosti. Osim prostorija koje su predviđene za obavljanje namaza u čijem sklopu su i abdesthane, džamija također posjeduje i prostoje za predškolski mekteb Reuda kao i prostorije za za polaznike škole Kur'ana Časnog. Džamija će svečano biti otvorena  sutra u 12:15 časova.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Novi Pazar – Uoči Ramazana otvorena prelijepa džamija u Lugu

Izvor: SandzakPress.net, 26.Maj.2017, 15:27

Dan uoči mjeseca oprosta, svečano otvorena Allahova kuća u naselju Lug III. Stotine vjernika u haremu džamije sa zadovoljstvom u grudima dočekalo je ovaj poseban dan, zahvalni Gospodaru. Svečanom otvaranju ove ljepotice pored velikog broja vjernika, vakifa porodice Sokolović, prisustvovala je...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.