Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2012, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra sednica vojvođanske Skupštine

NOVI SAD -

Pravo zakonodavne incijative Vojvodina može da koristi, a sudeći prema najavama to će sutra i učiniti. Na sutrašnjoj sednici pred pokrajinskim poslanicima naći će se inicijativa za izmenu Zakona o budžetskom sistemu kako bi se obezbedilo Ustavom zagarantovanih sedam posto.

Savez vojvođanskih Mađara podneo je predlog da Skupština Vojvodine bude predlagač izmena Zakona o budžetskom sistemu, jer u toj partiji smatraju da je usvojeni Zakon o budžetskom sistemu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << antivojvođanski i protivustavan.

Protiv ovog rešenja biće DSS koji kaže da Ustav nije švedski sto da sa njega bira, ko šta voli i šta mu se sviđa.

Pred poslanicima će se naći i rebalans budžeta, kojim su najveća izdvajanja predviđena za kapitalna ulaganja u Vojvodini, zapošljavanje, poljoprivredu, ali i za opštinske projekte i oblast zdravstva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.