Sutra na Akedemiji o zatvaranju kluba

Izvor: Blic, 12.Jan.2011, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra na Akedemiji o zatvaranju kluba

U beogradskom klubu Akademija, čije je najavljeno zatvaranje izazvalo veliko negodovanje javnosti, sutra će biti održana konferencija za medije na kojoj se očekuje i dolazak poznatih muzičara koji podržavaju opstanak tog kultnog kluba.

Vlasnik firme Sens art Željko Božić rekao je da je ta firma, koja od uprave Fakulteta likovnih umetnosti zakupljuje prostor u Rajićevoj 10, prema sudskom rešenju, klub trebalo da isprazni još 5. januara, a da sudski izvršioci mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dođu svaki dan i zapečate prostor Akademije.

Najava zatvaranja Akademije izazvala je negodovanje velikog broja onih koji su se dobro provodili uz svirke u ovom klubu, koji ove godine obeležava 50 godina rada. Na društvenoj mreži Facebook peticiju protiv žtvaranja Akademije podržalo je više od 10.000 ljudi.

Vlasnik firme Sens art tvrdi da je 2002. kada je potpisivao ugovor sa Upravom fakulteta likovne umetnosti, prevaren. On tvrdi da tada nije znao da renoviranje kluba nije moguće bez saglasnosti Poslovnog prostora opštine Stari grad koji upravlja prostorom u Rajićevoj, a da je u to uložio 160.000 evra.

Na Fakultetu likovnih umetnosti agencija Beta danas nije uspela da kontaktira nikog od nadležnih. Jedna osoba koja se javila na telefon fakulteta je rekla da će se čelnici fakulteta o sudbini kultnog beogradskog kluba oglasiti od ponedeljka 17. januara, pošto do tada traje zimski odmor.

Direktorka Poslovnog prostora Opštine Stari grad, koji upravlja prostorom u Rajićevoj, Jelena Jevtović-Karamata rekla je da se, prema ugovoru, prostor ustupljen Fakultetu likovne umetnosti ne može davati u podzakup.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.