Sutra kolektivno venčanje ispred Starog dvora

Izvor: Blic, 14.Maj.2011, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra kolektivno venčanje ispred Starog dvora

Tradicionalno beogradsko kolektivno venčanje, na kome će sudbonosno "da" izgovoriti 200 parova iz Srbije i inostranstva, biće održano sutra, ispred zgrade Starog dvora.

Mladenci koji će biti smešteni u hotelu "Union" u Kosovskoj ulici, krenuće u 9.30 sati ka Starom Dvoru, gde će u 10.40 pred matičarem izgovoriti jednoglasno "da" i nakon toga krenuti u šetnju preko Trga Nikole Pašića ka restoranu u Skadarliji, gde je organizovano jednočasovno druženje sa svatovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i novinarima.

Zbog šetnje će od 11:30 do 12 sati biti zatvoren Trg Nikole Pašića, Dečanska i Francuska ulica, kao i deo Bulevara despota Stefana.

Kolonu mladenaca predvodiće članovi Vojske Srbije Aleksandar Tomović i Aleksandra Živković, koji će se venčati u belom, a među budućim mladencima, 16 parova očekuje prinovu.

Venčanje je, kao i prethodnih 12 puta, besplatno, a parovi koji u roku od godinu dana dobiju bebu kao poklon od grada dobiće dečija kolica.

Prvo kolektivno venčanje održano je 1999. godine, vremenom je ta manifestacija uvrštena u turističku ponudu Beograda, a do sada je sudbonosno "da" ispred Starog dvora, pred stotinama posmatrača, izgovorilo više od hiljadu parova iz Srbije, Makedonije, Republike Srpske, Hrvatske, Kanade, Austrije, Nemačke, Švedske, Danske, Venecuele.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.