Sutra ističe rok za uplatu poreskih dugovanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2013, 09:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra ističe rok za uplatu poreskih dugovanja

BEOGRAD -

Rok za uplatu poreskih dugovanja, da bi se steklo pravo na otpis zateznih kamata i zamrzavanje glavnog duga, ističe sutra.

Privrednici i građani koji zaključno sa 31. oktobrom prošle godine duguju porez stiču uslov na otpis zateznih kamata i mirovanje glavnog poreskog duga ako izmire tekuće poreske obaveza koje dospevaju u novembru, decembru 2012. godine i januaru 2013. godine.

Glavnica poreskog duga moći će da se plati na 24 rate, počevši od 2014. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine za velike poreske obveznike, odnosno od 2015. godine za male poreske obveznike.

Kako ističu, privrednici i građani šansu za uključenje u program otpisa imaju samo do kraja januara, jer posle toga ti uslovi više neće važiti.

Zakon o uslovnom otpisu kamate i mirovanju poreskog duga predviđa da se malom poreskom obvezniku koji redovno plaća tekuće obaveze otpiše 50 odsto kamate po isteku 2013. godine, a preostala kamata po isteku 2014. godine, kada stiče i pravo da glavni poreski dug plati u 24 rate.

Velikom poreskom obvezniku koji redovno plaća tekuće obaveze otpisaće se 50 odsto kamate po isteku prvog polugodišta 2013. godine, a preostala kamata po isteku drugog polugodišta 2013. godine, kada stiče i pravo na plaćanje glavnog duga u 24 rate.

Ulaskom u program otpisuju se i svi neplaćeni doprinosi za zdravstveno osiguranje.

Privrednicima i građanima koji odmah, odnosno do 31. januara, otplate čitavu glavnicu poreskog duga automatski će se otpisati sve zatezne kamate i dug za doprinose za zdravstveno osiguranje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rok za uplatu poreskih dugovanja

Izvor: OkRadio.rs, 30.Jan.2013

Rok za uplatu poreskih dugovanja, da bi se steklo pravo na otpis zateznih kamata i zamrzavanje glavnog duga, ističe sutra. Privrednici i građani koji zaključno sa 31. oktobrom prošle godine duguju porez stiču uslov na otpis zateznih kamata i mirovanje glavnog poreskog duga ako izmire tekuće poreske...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.