Šutanovac podnosi ostavku; Hoće li DS opstati?

Izvor: B92, 09.Mar.2018, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac podnosi ostavku; Hoće li DS opstati?

Beograd -- Predsednik DS Dragan Šutanovac će na sednici Glavnog odbora, zakazanoj za nedelju, 11. marta, podneti ostavku, nakon loših rezultata na izborima u Beogradu.

Kako je navedeno u saopštenju DS-a, na zajedničkoj sednici Predsedništva i poslaničkog kluba te stranke održanoj u četvrtak uveče, Šutanovac je podneo izveštaj o radu i rezultatima na izborima u Beogradu.

Demokrate dodaju da će Predsedništvo stranke na sednici Glavnog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predložiti raspisivanje vanredne stranačke Skupštine na kojoj će se birati novo rukovodstvo.

Dosadašnji predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Balša Božović, koji je već podneo ostavku na tu funkciju, danas je najavio da će celokupno rukovodstvo stranke u nedelju podneti ostavke. "U narednih nekoliko meseci biće jasno da li će DS opstati", rekao je Božović za Televiziju N1 i dodao da ta stranka više nema pravo na grešku.

DS je na nedavno održanim beogradskim izborima osvojila nešto više od 2,2 odsto podrške birača, odnosno 18.286 glasova.

Da u DS "nešto ne štima" ukazao je i nekadašnji predsednik te stranke Bojan Pajtić, koji je saopštio da 15 godina nakon ubistva Zorana Đinđića u stranci nije ostalo mnogo toga. On je istakao i da je DS doveden u poziciju "potpune političke irelevantnosti".

Zbog loših izbornih rezultata ostavku je podnelo i celokupno predsedništvo DJB.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plaća ceh za DEBAKL demokrata na izborima: Šutanovac u nedelju podnosi ostavku

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2018

Sledi raspisivanje vanredne stranačke Skupštine na kojoj će se birati novo rukovodstvo..Demokratska stranka održala je sinoć zajedničku sednicu Predsedništva i Poslaničkog kluba, a kako se navodi u saopštenju, predsednik Dragan Šutanovac će na sednici Glavnog odbora u nedelju podneti ostavku...Šutanovac...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Šutanovac u nedelju podnosi ostavku

Izvor: N1 televizija, 09.Mar.2018

Predsednik Demokratske strane Dragan Šutanovac će na sednici Glavnog odbora koja je zakazana za nedelju, 11. mart, podneti ostavku, nakon loših rezultata koje je ta stranka osvojila na lokalnim izborima u Beogradu...Kako je navedeno u saopštenju DS-a, na zajedničkoj sednici Predsedništva i poslaničkog...

Nastavak na N1 televizija...

Šutanovac u nedelju podnosi ostavku na mesto predsednika DS-a

Izvor: BKTV News, 09.Mar.2018

Posledica loših rezultata na izborima!..Predsednik Demokratske strane Dragan Šutanovac će na sednici Glavnog odbora koja je zakazana za nedelju, 11. mart,  podneti ostavku, nakon loših rezultata koje je ta stranka osvojila na lokalnim izborima u Beogradu...Kako je navedeno u saopštenju DS-a, na...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.