Šutanovac na sastanku s Mogerini

Izvor: Telegraf.rs, 03.Mar.2017, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac na sastanku s Mogerini

Sastanku sa Federikom Mogerini prisustvovao je i predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, koji je govorio o potrebi promene pravosudnog sistema, jer je u zemlji očigledna zavisnost kako parlamenta, tako i pravosuđa od izvršne vlasti, saopštila je DS.

Šutanovac je rekao da to može da se promeni samo kroz izmenu Ustava, u kome bi se uspostavila potpuna nezavisnost pravosuđa kroz definisanje sudstva kao treće grane vlasti.

On je, kako se navodi, govorio i o stanju u državi, potrebi da u zemlji zavladaju zakoni, a ne zakon sile i skrenuo pažnju na problem nejednakih medijskih uslova za vođenje kampanje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.