Šutanovac i Miletić u poseti nosaču aviona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2011, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac i Miletić u poseti nosaču aviona

BEOGRAD -

Ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić posetili su američki nosač aviona „Enterprajz" , navedeno je na internet sajtu Ministarstva odbrane.

Reč je o prvoj poseti najviše delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nosaču aviona američke flote, na poziv ambasade SAD u Beogradu, a takve posete organizuju se za visoke političke i vojne zvaničnike prijateljskih zemalja.

U sastavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << delegacije Ministarstva odbrane bio je i komandant Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane brigadni general Ranko Živak.

Pored naše delegacije, u jednodnevnoj poseti nosaču aviona boravila je i visoka delegacija Francuske.

Saradnja Srbije i SAD u oblasti odbrane najbolji je deo ukupnih bilateralnih odnosa, a najrazvijeni oblik ove saradnje je u okviru Programa državnog partnerstva sa Nacionalnom gardom Ohaja i međunarodnog programa vojnog obrazovanja, navedeno je na sajtu i istaknuto da se u toku ove godine očekuje zaključivanje više različitih sporazuma.

Američki nosač aviona „Enterprajz“ prvi je nosač aviona na nuklearni pogon u svetu i predstavlja centralni element Udarne grupe nosača aviona 12, koja se nalazi u sastavu 6. flote Ratne mornarice SAD.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šutanovac posetio "Enterprajz"

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Feb.2011

Ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Generalsstaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić sa saradnicima posetili su američki nosač aviona "Enterprajz" (U S S Enterprise) iz sastava 6. flote Ratne mornarice SAD, saopšteno je danas. "Reč je o prvoj poseti najviše delegacije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Šutanovac na "Enterprajzu"

Izvor: Radio 021, 06.Feb.2011

Ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić posetili su američki nosač aviona ''Enterprajz" (Enterprise), navedeno je na internet sajtu Ministarstva odbrane.

Nastavak na Radio 021...

Brod sa više aviona nego ceo region Balkana

Izvor: Blic, 07.Feb.2011, 01:50

BEOGRAD - Ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić posetili su američki nosač aviona „Enterprajz“. Američki nosač aviona „Enterprajz“ prvi je nosač aviona na nuklearni pogon u svetu i predstavlja centralni element Udarne...

Nastavak na Blic...

Šutanovac posetio nosač aviona "Enterprajz"

Izvor: Glas javnosti, 07.Feb.2011

BEOGRAD - Ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić posetili su američki nosač aviona ''Enterprajz" (Enterprise)'...Reč je o prvoj poseti najviše delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nosaču aviona američke flote, na...

Nastavak na Glas javnosti...

Šutanovac na Enterprajzu

Izvor: B92, 07.Feb.2011

Beograd -- Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac posetio je američki nosač aviona "Enterprajz", saopštilo je Ministarstvo odbrane...U saopštenju se navodi da su u delegaciji bili i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Miloje Miletić i komandant Vazdugopolovstva brigadni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.