Šutanovac: Unutrašnja kontrola

Izvor: B92, Beta, 22.Mar.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Unutrašnja kontrola

Beograd -- Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da se u okviru reformi tog ministarstva u vojnu policiju i vojne službe bezbednosti uvodi unutrašnja kontrola.

"Time zaokružujemo civilnu kontrolu, što je veoma važno jer to ranije nije postojalo", rekao je Šutanovac u intervjuu za Politiku. Šutanovac je rekao i da očekuje da će "vrlo brzo" biti gotov predlog zakona o Vojno-bezbednosnoj agenciji i Vojno-obaveštajnoj agenciji, kao i da je planirano da taj zakon bude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << usvojen ove godine.

"Planiramo da napravimo savremen akt za moderne službe, da implementiramo unutrašnju kontrolu i da te službe konačno dobiju zakonski okvir neophodan za 21. vek i inspektora", istakao je ministar odbrane.

Dodao je da je, pored zakonske reč i o organizacionoj reformi tih vojnih službi i vojne policije.

"Upravo razmatramo neophodne kapacitete kako bi ova tela bila u maksimalnoj funkciji, da imaju određen broj ljudi, a da ne koštaju više nego što moraju", rekao je Šutanovac.

Govoreći o uticaju ekonomske krize na sistem odbrane, on je rekao da "sistem neće trpeti", ali da će "teško moći da dođe do osvežavanja savremenim sredstvima".

"Neće doći do zastoja letenja naših aviona, do zastoja u izvođenju vežbi, kao što je bilo u ranijem periodu. Imamo dovoljne rezerve da funkcionišemo normalno, čak i u slučaju da godina bude veoma krizna", istakao je Šutanovac.

Podsetivši da je Vlada Srbije usvojila "konačni strategijski pregled odbrane", Šutanovac je rekao da se u Vladi Srbije nalazi i zakon o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Srbije.

"Očekujem da će se u toku sledeće nedelje u Vladi naći i strategija nacionalne bezbednosti i strategija odbrane, koje su konačno formulisane sa svim primedbama koje su bile prihvatljive", dodao je on.

Na pitanje o profesionalizaciji Vojske, Šutanovac je rekao da nedostatak novca onemogućava "punu profesionalizaciju do kraja 2010. godine".

Govoreći o saradnji sa NATO, Šutanovac je rekao "da ćemo ove godine otvoriti kancelariju u sedištu NATO-a", kao i "da ćemo tada krenuti da sarađujemo u punom kapacitetu".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izvoz oružja rekordnim tempom

Izvor: Capital.ba, 21.Mar.2009, 08:37

BEOGRAD, Srbija očekuje da će ove godine nastaviti da izvozi oružje rekordnim tempom, ali će i smanjiti broj radnih mjesta u državnim firmama koje se bave proizvodnjom oružja, izjavio je ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac.   - U 2008. godini smo proizveli rekordnu količinu oružja i opreme...

Nastavak na Capital.ba...

Unutrašnja kontrola u vojnim službama

Izvor: EMportal, 22.Mar.2009

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio da se u okviru reformi tog ministarstva u vojnu policiju i vojne službe bezbednosti uvodi unutrašnja kontrola. "Time zaokružujemo civilnu kontrolu, što je veoma važno jer to nije postojalo", rekao je Šutanovac za Politiku.

Nastavak na EMportal...

Reformisanje VBA i VOA

Izvor: B&F Online, 22.Mar.2009

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je da će u vojnu policiju i vojne službe bezbednosti biti uvedena unutrašnja kontrola.

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.