Šutanovac: Loše bi bilo da opozicija napusti parlament

Izvor: N1 televizija, 03.Jul.2017, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Loše bi bilo da opozicija napusti parlament

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac ocenio je da bi bilo jako loše da opozicioni poslanici napuste parlament jer je to jedino mesto gde građani mogu da čuju opozicione poslanike i gde oni mogu da se obrate građanima.

Šutanovac je na taj način odgovorio na raniju ocenu bivšeg predsednika DS i Vlade Vojvodine Bojana Pajtića da opozicija u Srbiji mora da ima "radikalno drugačiji pristup", jer će u suprotnom "aktuelni režim jako dugo trajati", a opozicija u tome >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << biti saučesnik.

Pajtić je takođe ocenio da bi opozicija trebalo da izađe iz parlamenta. Aktuelni predsednik DS, Dragan Šutanovac, naveo je da bi razdvojio te dve ideje.

"Jedan deo je prihvatljiv i o njemu sam govorio prošle godine na Skupštini stranke, a to je da svi članovi i funkcioneri moraju da obuju udobne patike i da krenu po Srbiji da šire ideje DS-a i promovišu program DS-a", istakao je Šutanovac.

On je, međutim, ocenio da je parlament "kao arena u kojoj se sučeljavaju mišljenja odavno blokiran od predstavnika većine", ali da je i dalje jedino mesto gde građani mogu da vide predstavnike opozicije i mesto sa koga opozicioni poslanici mogu da se obrate građanima, te da je kao takav nužan.

"Neko je poredio devedesete sa današnjom situacijom. Devedesetih DS je bila na vlasti u nizu gradova i opština, a u isto vreme postojali su nezavisni mediji koji su, bez obzira na autoritarni režim, puštali opozicione prvake da gostuju u medijima. Danas sve to nemamo i imamo isključivo parlament i smatram da bi, ukoliko bi ga napustili, to bilo jako loše", ocenio je Šutanovac.

On je podsetio da je DS u parlamentu predložila 25 izmena i dopuna zakona koje bi, kada bi bili usvojeni, poboljšale kvalitet života građana Srbije.

Šutanovac je, takođe, najavio da će DS na jesen predložiti novi set izmena i dopuna zakona iz oblasti poreske reforme koje će omogućiti da Srbija bude finansijski decentralizovana i da životni standard bude daleko viši nego što je danas.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Šutanovac: Bilo bi jako loše da opozicija napusti parlament

Izvor: Beta, 03.Jul.2017

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac ocenio je danas da bi bilo jako loše da opozicioni poslanici napuste parlament jer je to jedino mesto gde gradjani mogu da čuju opozicione poslanike i gde oni mogu da se obrate gradjanima. Šutanovac je na taj način odgovorio na raniju ocenu bivšeg...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.