Šutanovac: Jaz se produbljuje

Izvor: B92, 01.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Jaz se produbljuje

Dragan Šutanovac (danas.co.yu)

Beograd -- Potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio da mandatar za sastav nove vlade još nije poznat.

"U javnosti se provlači netačna priča. Mandatara nema. Ili imamo vladu, ili ne. O vladi pričamo 'u paketu'", rekao je Šutanovac za "Večernje novosti". Na pitanje da li Srbija bliža vladi nego kada su počeli pregovori, on je odgovorio da poslednji potez s uredbom o privremenom finansiranju pokazuje da "imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << apsolutno suprostavljene metode rada i taj jaz se produbljuje."

"Prema izbornom rezultatu, DS treba da ima 50 odsto mesta u vladi, plus premijera. Ukoliko pregovaramo o premijeru i pošto je naš kandidat odbačen a priori, onda se karte drugačije mešaju, pa nama u tom slučaju pripada još veći procenat", rekao je Šutanovac.

On kaže da je i dalje ubeđen da je najbolja vlada demokratskih stranaka: "Ali, ako ona ne bude bila moguća, bolje je da s manjinskom vladom izbegnemo nove izbore, nego da dobijemo ekstremno desničarsku vladu predvođenu SRS."

"A, kada bi do izbora došlo, mislim da bi DS posle njih samo mogla da ima veći uticaj u demokratskom bloku", smatra Šutanovac.

On je rekao da DS iskreno ulazi u pregovore, a ako bi vlada bila takva da se u njoj preglasava, onda je bolje da se i ne formira: "Takva vlada ne bi mogla da rešava probleme građana, nego bi se bavila sama sobom".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.