Šutanovac: Gašić će morati optužbe da dokaže na sudu

Izvor: Press, 08.Feb.2015, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Gašić će morati optužbe da dokaže na sudu

Poslanik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac odbacio je danas optužbe ministra odbrane da je prisluškivao stranačke kolege i poručio mu da će te tvrdnje morati da dokaže na sudu.
Šutanovac je u pisanoj izjavi medijima rekao da smatra da je izuzetno neodgovorno, neozbiljno i štetno razgovarati o sistemu državne bezbednosti i zaštite interesa građana Srbije na način na koji to radi ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Bratislav Gašić.

"Optužbe koje je protiv mene, a posredno i službi bezbednosti izneo su potpuno neistinite i ministar Gašić će morati da ih dokaže na sudu", naveo je Šutanovac.

On je dodao da u skladu sa zakonom očekuje brzu reakciju nadležnih državnih organa, uključujući VBA i BIA, kao i reakciju tadašnjih načelnika i zamenika načelnika tih agencija, imajući u vidu da, kako ističe, optužbe zadiru direktno u nacionalnu bezbednost, kao i u rad službi. 

Demokratska stranka u odvojenom saopštenju zahteva hitnu reakciju svih nadležnih organa i smenu ministra odbrane na jednoj od narednih sednica Skupštine Srbije.

DS je uverena da Gašić, osim što će zbog tužbe Šutanovca za svoje "skandalozne tvrdnje" odgovarati pred sudom, takođe mora snositi i političku odgovornost zbog ovakvog ponašanja, ističe se u saopštenju.

Ministar Gašić izjavio je za "Kurir" da je Šutanovac prisluškivao i svoje kolege iz DS. Na pitanje da li mu je na meti bio i tadašnji šef Boris Tadić, Gašić je odgovorio: "Mnogi s kojima se Šutanovac druži. Mislim da o Tadiću zna sve i ništa više neću da kažem o tome."

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šutanovac i Gašić idu na sud

Izvor: B92, 08.Feb.2015

Poslanik DS Dragan Šutanovac odbacio je optužbe ministra odbrane da je prisluškivao stranačke kolege i poručio mu da će te tvrdnje morati da dokaže na sudu...Šutanovac je u pisanoj izjavi medijima rekao da smatra da je izuzetno neodgovorno, neozbiljno i štetno razgovarati o sistemu državne...

Nastavak na B92...

Šutanovac i Gašić idu na sud

Izvor: OkRadio.rs, 08.Feb.2015

Poslanik Demokratske stranke Dragan Šutanovac odbacio je optužbe ministra odbrane da je prisluškivao stranačke kolege i poručio mu da će te tvrdnje morati da dokaže na sudu. Šutanovac je u pisanoj izjavi medijima rekao da smatra da je izuzetno neodgovorno, neozbiljno i štetno razgovarati o...

Nastavak na OkRadio.rs...

SDS traži Gašićevu ostavku

Izvor: RTS, 08.Feb.2015

Ministar odbrane Bratislav Gašić treba da podnese ostavku, jer njegovi postupci govore da on ima potpuno nerazumevanje uloge ministra odbrane, saopštava SDS. . Socijaldemokratska stranka zatražila je ostavku ministra odbrane...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.