Šutanovac: Do kraja 2009. još 500 stanova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Do kraja 2009. još 500 stanova

BEOGRAD - Ministar odbrane Dragan Šutanovac najavio je danas da će do kraja 2009. godine biti završeno više od 500 stanova namenjenih bivšim i sadašnjim pripadnicima Vojske Srbije.

Posle uručenja ključeva od 45 stanova u beogradskom naselju Bežanijska kosa, Šutanovac je rekao da će do kraja godine biti završeno 110 stanova, a do kraja 2009. još oko 400 stanova.

On je podsetio da su stanovi na Bežanijskoj kosi počeli da se grade još 1992. godine i da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radovi na njihovom završetku, posle više prekida, počeli krajem 2007. godine, zahvaljujući angažovanju Ministarstva odbrane.

"U ime Ministarstva odbrane želim da vam čestitam useljenje i da se skućite sa svojim porodicama", rekao je Šutanovac, pošto je s pomoćnikom za materijalne resurse Ilijom Pilipovićem uručio ključeve budućim stanarima.

On je najavio završetak započetih stanova na Bežanijskoj kosi, istakavši da će se graditi novi, ne samo u Beogradu već i na prostoru cele Srbije.

Šutanovac je izrazio očekivanje i da će uskoro početi razmena viška vojnih nepokretnosti za stambeni prostor sa lokalnim samoupravama u Srbiji i Republičkom direkcijom za imovinu.

Stanari koji su danas dobili ključeve na useljenje su čekali od 16 do osam godina i nisu krili zadovoljstvo zbog konačnog rešavanja stambenog pitanja.

Ministar odbrane je najavio i intenziviranje razgovora o vojnoj imovini u ulici Nemanjina broj 9 u Beogradu, za koju je Vojska Srbije trebalo da dobije oko 800 stanova.

On je rekao i da se oko 300 pripadnika vojske i Ministarstva prijavilo za subvencionisano stambeno kreditiranja za rešavanje stambenog pitanja pri čemu imaju značjanu pomoć Ministarstva odbrane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.