Susret papa-Kastro?

Izvor: RTS, 17.Mar.2012, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susret papa-Kastro?

Ako Fidel Kastro bude želeo, papa Benedikt Šesnaesti mogao bi da se sastane sa njim, prilikom posete Kubi, poručuju iz Vatikana.

Papa Benedikt Šesnaesti, kada poseti Kubu krajem marta, može da se sastane s Fidelom Kastrom, ako to vođa kubanske revolucije bude zatražio, izjavio je portparol Vatikana.

Kastro je kao predsednik Kube primio papu Jovana Pavla Drugog koji je 1998. godine posetio tu ostrvsku zemlju.

Upitan o mogućnosti sastanka Kastra i pape, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << portparol Federiko Lombardi je rekao da će "papa biti na raspolaganju" ako Kastro želi taj sastanak.

Od 2008. kada se zbog bolesti povukao s čela države, Kastro se sve ređe pojavljuje u javnosti.

Poslednji put je, na fotografijama koje su kubanski mediji objavili 2. marta, viđen s predsednikom Venecuele Ugom Čavesom koji je na Kubi operisan od raka. Papa će na Kubu doći 26. marta, posle posete Meksiku.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.