Suspenzija rada parlamenta predstavlja kršenje ustava? Rab: Besmisleno

Izvor: B92, 30.Avg.2019, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspenzija rada parlamenta predstavlja kršenje ustava? Rab: Besmisleno

Helsinki -- Šef britanske diplomatije Dominik Rab ocenio je danas da su besmislene optužbe da suspenzija rada parlamenta predstavlja kršenje ustava.

Obraćajući se novinarima prilikom dolaska na sastanak u Helsinkiju, Rab je rekao da je odluka njegove vlade da suspenduje parlament zakonita i sasvim prikladna, preneo je Rojters.

"Ali ljudi zapravo žele da vide da mi napuštamo EU, ali i da govore o drugim stvarima koje očekuju da će vlada rešiti", rekao je Rab.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Britanska kraljica Elizabeta Druga odobrila je 28. avgusta plan premijera Borisa Džonsona da suspenduje rad parlamenta na mesec dana, čime se poslanicima skraćuje vreme da blokiraju Bregzit bez sporazuma.

Kritičari i opozicija to vide kao protivustavan potez i pokušaj državnog udara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.