Surovo upozorenje talibana

Izvor: RTS, 10.Jun.2013, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Surovo upozorenje talibana

Talibanski borci ubili dvojicu dečaka starih 10 i 16 godina i odsekli im glave, kao upozorenje avganistanskim seljacima u provinciji kandahar da ne sarađuju sa avganistanskom vladom.

Zastrašujući lokalno stanovništvo u avganistanskoj provinciji Kandahar, talibani su svoju susrovost pokazali najnovijim ubistvom dvojice dečaka kojima su odsekli glavu preteći seljacima da ne smeju da sarađuju sa avganistanskom vladom.

Funkcioner u oblasti Zari, Džamal Aga rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da su dečake Kana i Hamedulaha, koji su sakupljali otpatke hrane, talibani zaustavili na putu kući i odsekli im glavu.

"Obojica su bili nevina deca i nemaju nikakve veze niti s vladom niti strancima", rekao je Džamal Aga.

Ekstremisti su nekolicini desetina ljudi odsekli glavu u protekle dve godine, optužujući ih da pomažu vladu i njihove strane saveznike koje predvode SAD.

Predstavnik talibana Kari Jusuf Ahmadi, rekao je da njegova grupa nema nikakve veze s ubistvom dvojice dečaka.

Predstavnik vlade Kandahara Džavid Fejzal kazao je da se incident dogodio u nedelju a da su napadači tela i glave dece ostavili u selu.

Kandahar je utočište talibana i jedna od najnemirnijih avganistanskih provincija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.