Sunoko objavio ponudu za preuzimanje AIK banke

Izvor: Blic, 03.Feb.2014, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sunoko objavio ponudu za preuzimanje AIK banke

Kompanija Sunoko u vlasništvu Miodraga Kostića objavila je danas ponudu za preuzimanje preostalih 62,09 odsto akcija AIK banke iz Niša po ceni od 1.635 dinara za akciju.

Ponuda za 5,6 miliona akcija AIK banke biće otvorena od 4. do 24. februara, navodi se u ponudi na sajtu Centralnog registra za hartije od vrednosti (www.crhov.rs)

Akcionarima je ponuđena cena akcija po akciji po kojoj je proizovođač šećera Sunoko i stekao najveći deo svog vlasničkog udela u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << niškoj banci tokom januara.

Najveći pojedinačni akcionar AIK banke sa udelom od 20,35 odsto je Poljoprivredna banka Grčke (Agricultural Bank od Greace).

Sunoko sa povezanim kompanijama MK grupa, MV (M&V) investments i Agroglob (Agroglobe) poseduje 3.429.049 akcija odnosno 37,91 odsto

akcija AIK banke.

Za preuzimanje preostalih akcija AIK banke Sunoko bi trebalo da izdvoji oko 9,2 milijarde dinara.

Pri ceni akcija od 1.635 dinara tržišna kapitalizacija AIK banke iznosi 14,8 milijardi dinara (127,6 miliona evra).

Predsednik Upravnog odbora AIK banke je Miodrag Kostić, a na čelu Izvršnog odbora je Vladimir Čupić.

Dobit AIK banke u 2012. godini bila je 3,64 milijarde dinara, a dobit pre oporezivanja za prvih devet meseci 2013. godine bila je 1,5 milijardi dinara.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kostić objavio ponudu za AIK banku

Izvor: B92, 03.Feb.2014

Beograd -- Kompanija Sunoko u vlasništvu Miodraga Kostića objavila ponudu za preuzimanje preostalih 62,09 odsto akcija AIK banke iz Niša po ceni od 1.635 dinara za akciju...Ponuda za 5,6 miliona akcija AIK banke biće otvorena od 4. do 24. februara, navodi se u ponudi na sajtu Centralnog registra...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.