Sunđer Bob suviše nasilan?

Izvor: Radio 021, 29.Sep.2014, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sunđer Bob suviše nasilan?

Omiljeni lik iz dečjih crtanih filmova Sunđer Bob Kockalone je "nasilnik koji kvari dečje umove", smatraju kazahstanski političari i stručnjaci, prenose tamošnji mediji.

Nakon što su odgledali nekoliko epizoda, službenici kazahstanskog Ministarstva obrazovanja savetuju roditeljima da ne dopuste deci da gledaju poznati animirani crtani film u produkciji "Nicklodeon-a". Smatraju da Sunđer Bob stvara kulturu huliganstva, nasilja i nasilničkog ponašanja.

Predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Odbora za zaštitu prava deteta Zabira Orazalieva, rekla je da crtani lik "ima negativan uticaj na umove dece". Dodala je i da Sunđer Bob redovno nanosi nasilje drugima u svojoj zajednici i čini se da uživa u tome, a to štetno utiče na decu. "To šokantno ponašanje ostaje u detetovom umu i utiče na to da se i sami tako ponašaju", kazala je.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HULIGAN SA DNA MORA: Sunđer Bob kvari decu!

Izvor: Kurir, 29.Sep.2014

Službenici kazahstanskog Ministarstva obrazovanja savetovali su roditeljima da ne dopuste deci da gledaju poznati nadrealni animirani šou,. jer kako kažu Sunđer Bob stvara kulturu huliganstva, nasilja i nasilničkog ponašanja..Omiljeni lik iz dečjih crtanih filmova Sunđer Bob Kockalone je siledžija...

Nastavak na Kurir...

Da li ste videli ovog nasilnika? On živi u ananasu na dnu mora, i loše utiče na vašu decu

Izvor: Svet, 29.Sep.2014

Ministarstvo obrazovanja Kazahstana saopštilo je da Sunđer Bob Kockalone kvari dečje umove jer promoviše nasilje nad vršnjacima, piše britanska štampa.. “Ovaj crtani lik svakodnevno vrši nasilje nad svojom okolinom, što ga čini oličenjem vršnjačkog nasilja. Pošto nikada ne bude kažnjen,...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.