Sunčana reka sve interesantnija turistima

Izvor: RTS, 11.Avg.2015, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sunčana reka sve interesantnija turistima

U lozničkom kraju, najviše pažnje gostiju sa vaučerima privukao je sportsko - rekreativni kompleks "Sunčana reka" za koju je rezervaciju zatražilo 170 građana. Vožnja čamcem ili kajakom po Drini do Zvornika i nazad, škola jahanja, planinarenje i paraglajding, samo su neki od sadržaja koji se nude gostima.
Uz obalu Drine sa jedne, i u podnožju Gučeva sa druge strane, na površini od četir hektara, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nalazi se mesto za odmor, opuštanje, sport i rekreaciju. U Sunčanoj reci, posle duge šetnje odmor ćete pronaći u hladovini ispod debelog hrasta, popiti kafu i sok dok slušate šum reke, a ako ste i previše umorni, možete prespavati u nekom od drvenih bungalova.

"Deo Srbije koji još nisam videla, prvi put sam ovde i prelepa je priroda, Drina, ovo je sve uređeno stvarno divno", kaže Maša Polić.
Oni koji nisu otišli na more, zamenu su, kažu, našli upravo ovde. Drina je u avgustu najprijatnija za kupanje, a na čuvenoj Šotrinoj plaži, dodaju, nije ništa drugačije nego na primorju.
"Tišina, mir, Drina, dobra usluga, dobro piće, dobra hrana, sve na nivou", kaže Gele Fafulić.
"Dolazimo iz Lopara sa Majevice tačnije, lepo nam je drugi put smo ovde, sad smo došli bez dece, sledeći put ćemo sa decom, lepo je ovde, idealno", kaže Angela Bojić.

Od skora tu je i Seoce ko nekad sagrađeno od trske, zemlje, drveta i slame. Spoj starog i urbanog, privlači turiste iz zemlje, ali i iz inostranstva.
"Popunjenost je odlična, često vikendima nemamo mesta tokom sedmice smo isto dobro popunjeni, a u nastupajućem periodu praktično skoro ceo avgust smo već prodali sadržaje", kaže Zoran Mirković, direktor kompleksa "Sunčana reka".
Za ljubitelje prirode i životinja, jahanje ili vožnja fijakerom pravi su užitak. A ergela konja i magaraca, pauni i ptice, najmlađima su najzanimljiviji.
Priča kaže da je holivudski glumac Robert de Niro putujući autostop kroz Srbiju kampovao upravo ovde. Očaran lepotama drine svojoj ćerci je dao ime po njoj, a čitavo jedno naselje u Sunčanoj reci nosi naziv po njemu.
rts.loznica@rts.rs
+381 15 891 669

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.