Sunak: Velika Britanija je uz Izrael

Izvor: B92, 19.Okt.2023, 13:16

Sunak: "Velika Britanija je uz Izrael"

Velika Britanija podržava Izrael, izjavio je danas britanski premijer Riši Sunak po dolasku u Tel Aviv.

On navodi da su napadi Hamasa na jug Izraela bili, kako je naveo, "neopisiv, užasan teroristički čin".

Sunak je rekao da se nada da će njegovi sastanci sa premijerom i predsednikom Izraela biti produktivni sastanci, preneo je "Gardijan".

Sunak će nakon posete Tel Avivu posetiti zemlje regiona, objavio je Rojters.

"Svaka smrt civila je tragedija. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << A previše života je izgubljeno posle Hamasovog užasnog terorističkog akta", naveo je Sunak u saopštenju pred posetu Izraelu.

Sunak će tokom posete izraziti saučešće zbog žrtava u Izraelu i Pojasu Gaze, što je rezultat Hamasovog napada 7. oktobra, navela je kancelarija britanskog premijera, koji će, kako je saopšteno, takođe insistirati na sprečavanju eskalacije sukoba u regionu.

Sunak će takođe tražiti da Egipat što pre otvori koridor za dopremanje humanitarne pomoći za Gazu.

Britanski ministar spoljnih poslova Džejms Kleverli, koji je bio u Izraelu prošle sedmice, posetiće Egipat, Tursku i Katar u naredna tri dana da bi razgovarao o izraelsko-palestinskom sukobu i tražio mirovno rešenje, saopštila je njegova kancelarija.

London navodi da su te tri države "od vitalnog značaja za međunarodne napore da se podrži regionalna stabilnost, oslobode taoci i omogući humanitarni pristup Gazi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.