Sumnjam u sporazum Karadžić-Holbruk

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jan.2010, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sumnjam u sporazum Karadžić-Holbruk"

Biljana Plavšić, nekadašnji predsednik Republike Srpske, izrazila je sumnju u postojanje sporazuma između Ričarda Holbruka i Radovana Karadžića. "Karadžić 'nema pojma' šta ga sve čeka u Hagu i u kakvu se pravnu borbu upustio," izjavila je Plavšićeva za banjalučku Alternativnu televiziju.

"Govorila sam istinu kada sam rekla da nisam kriva, kao i godinu dana kasnije kada sam rekla da sam kriva", rekla je Plavšićeva.

U Haškom tribunalu 2003. godine Plavšićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je osuđena za ratne zločine na 11 godina zatvora, a puštena je iz zatvora u Švedskoj u oktobru 2009. godine.

Karadžić je 25. maja 2009. godine uputio Haškom tribunalu podnesak pod nazivom "Sporazum sa Holbrukom" u kojem zahteva da optužnica protiv njega bude odbačena pošto mu je bivši izaslanik SAD za Balkan Ričard Holbruk obećao imunitet od krivičnog gonjenja ukoliko se bude povukao iz javnog života.

Radovan Karadžić je optužen za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenja zakona i običaja ratovanja.

Nastavak intervjua Plavšićeve za banjalučku Alternativnu televiziju najavljen je za 8. januar.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plavšić sumnja u sporazum Karadžić-Holbruk

Izvor: Blic, 06.Jan.2010, 00:20

Biljana Plavšić, nekadašnja predsednica Republike Srpske, izrazila je sumnju u postojanje sporazuma između Ričarda Holbruka i Radovana Karadžića...Plavšićeva je za banjalučku Alternativnu televiziju, koja je objavila samo deo intervjua koji će biti emitovan u petak, 8. januara, rekla da nekadašnji...

Nastavak na Blic...

Plavšićeva sumnja u sporazum

Izvor: B92, 06.Jan.2010

Banja Luka -- Bivši predsednica RS Biljana Plavšić izjavila je da sumnja da je postojao sporazum između Radovana Karadžića i bivšeg izaslanika SAD za Balkan Ričarda Holbruka... Plavšićeva je u intervjuu banjalučkoj Alternativnoj televiziji rekla da Karadžić "nema pojma šta ga čeka u Hagu...

Nastavak na B92...

Plavšićeva sumnja u sporazum Kardžić-Holbruk

Izvor: Mondo, 06.Jan.2010

Biljana Plavšić, nekadašnja predsednica Republike Srpske , izrazila je sumnju u postojanje sporazuma između Ričarda Holbruka i Radovana Karadžića, prenosi "Blic."

Nastavak na Mondo...

Plavšićeva sumnja u postojanje sporazuma Karadžić-Holbruk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jan.2010

BANJALUKA - Bivši predsednica Republike Srpske Biljana Plavšić izrazila je sumnju da je postojao sporazum između prvog predsednika RS Radovana Karadžića, koji se nalazi u pritvoru Haškog tribunala, i bivšeg američkog izaslanika SAD za Balkan Rčarda Holbruka...Plavšićeva je sinoć u delu intervjuu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.