Šumaher zamenio broj na bolidu

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jan.2010, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumaher zamenio broj na bolidu

Najbolji automobilista sveta Mihael Šumaher zbog sujeverja je molio svog klupskog kolegu iz Mercedesa Nika Rozberga da zamene brojeve na bolidima.

"Mihael nam je rekao da nikako ne bi voleo da vozi sa parnim brojem na automobilu i mi smo mu u dogovoru sa Rozbergom ispunili želju", rekla je predstavnica za štampu Mercedesa.

Prema njenim rečima, taj zahtev je usvojila i Međunarodna automobilistička federacia, pa će tako Šumaher u šampionatu sveta imati broj tri, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << a Rozberg broj četiri.

Osim na početku karijere, kada nije bio u poziciji da bira, Šumaher (41) je tokom gotovo čitave karijere imao neparne brojeve na bolidima. Pet titula prvaka sveta osvojio je sa brojem jedan, jednu sa brojem tri i jednu sa brojem pet.

Šumaher je posle trogodišnje pauze odlučio da se vrati u Formulu 1 i prihvato je poziv da vozi za Mercedes.

Zanimljivo je da od 1973. godine, kada su vozači prvi put počeli da dobijaju brojeve za čitavu sezonu, niko nije osvojio titulu u bolidu sa brojem četiri. Pored toga, broj 13, za koji se veruje da donosi nesreću, nikada nije dodeljen nijednom vozaču.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.