Šumadijska „svadba veka: A od Palme 5.000 evra!

Izvor: Press, 22.Maj.2010, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šumadijska „svadba veka": A od Palme 5.000 evra!

Na svadbenom veselju potpredsednika NS Dragana Jovanovića juče pod šatorom bilo više od 1.200 gostiju, pola estrade, mnoge poznate ličnosti i tone jela i pića. Mlada na iznenađenje svih samo dodala prezime Jovanović
Nagledala se Šumadija svakojakih čudesa, ali ovakvog nije - seoska „svadba veka". Na venčanju Dragana Jovanovića (38), predsednika opštine Topola i potpredsednika Nove Srbije, i Marijane Nešić (23), studentkinje iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << mladenovačkog sela Kovačevac, juče je bilo više od 1.200 zvanica, pola estrade, ića i pića na tone...

Pod šatrom u mladoženjinom rodnom selu Blaznava bili su i Velimir Ilić, Dragan Marković Palma, Dobrivoje Budimirović Bidža, Boško Radonjić i još mnogo njih među VIP zvanicama. Iako najavljena, predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović nije se pojavila, barem dok je ekipa Pressa bila tamo.
Svatove je zabavljalo više od trideset muzičara iz nekoliko orkestara. Među njima su najčuveniji orkestri Bokija Miloševića i Dejana Lazarevića, petostrukog pobednika Guče. Od narodnjačkih zvezda pevali su Goca Božinovska, Era Ojdanić, Željko Šašić i Vera Matović.
A sve je počelo još ranim jutrom, kada su dva bika od po 450 kila nabijena na ražanj pred šatrom od 1.000 kvadrata i crvenim tepihom koji je vodio u nju. Neki minut posle 10 sati počelo je okupljanje svatova sa mladoženjine strane na „posnom" doručku, sastavljenom isključivo od šumadijskih specijaliteta, među kojima su svakako najpoznatiji „termički obrađeni" jaganjci, prasići... Bilo je i skoro 30 kilograma svadbarskog kupusa, mladenačka torta od 53 kilograma i više od 50 torti manjeg gabarita.
Posle dobrog fruštuka, kolona od stotinak vozila, predvođena mladoženjom, kumom Vladimirom Jevtićem i njegovom lepšom polovinom, manekenkom Tijanom Stajšić, uputila se ka mladinoj kući, nekih 20 kilometara od Topole.

U međuvremenu je više od 30 konobara ostalo da brine o pet hladnjača sa hranom, dve hiljade litara kisele vode, 1.000 litara najboljih vina, 700 litara sokova, 100 litara vrhunske domaće rakije i „obojenim" pićima koje se brojalo desetinama kutija.
Po dolasku pred mladinu kuću izostalo je tradicionalno obaranje jabuke, ali ne i puškaranje. Nekoliko sačmarica i pištolja opravdalo je slavu šumadijske svadbe. Kako smo nezvanično saznali, mlada je, shodno aktuelnoj racionalizaciji, „kupljena" za dvestotinak evra.

Kolona se zatim uputila u manastir Nikolje, u kojem je mladence venčao vladika šumadijski Jovan, uz sazluženje više sveštenika. Mlada je na iznenađenje svih samo dodala prezime Jovanović. Sa nekih sat vremena zakašnjenja, tačnije oko 17 sati, kolona u kojoj se sad nalazilo više od 800 vozila vratila se u „gadafijevsku" šatru, gde je počeo šumadijski tulum.
Iako je pred šatrom bio parkiran kombi u koji su gosti odlagali poklone, koliko se moglo primetiti princip „koverat u ruke" bio je daleko zastupljeniji. Kako smo nezvanično saznali, najizdašniji je bio gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma, koji je mladence „blagoslovio" sa 5.000 evra.
Inače, Jovanovića su ranije vezivali za poznatu pevačicu Danijelu Vranić, a u medijima se pisalo da mu se ona vraćala u dva navrata. Pričalo se da je bio nešto više od prijatelja i sa pevačicom Jellenom. Dragan je rekao da mu je Danijela čestitala na ženidbi.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.