Sukobi u Rimu zbog gradnje brze pruge sa Francuskom

Izvor: Blic, 20.Nov.2013, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi u Rimu zbog gradnje brze pruge sa Francuskom

Policija i demonstranti sukobili su se danas u centru Rima tokom protesta zbog izgradnje nove železničke linije između Francuske i severne Italije.

Neredi su izbili na centralnom rimskom trgu Kampo de Fijori kada je gomila počela da baca boce, petarde i dimne bombe na policiju, koja je odgovorila palicama.

Italijanska vlada saopštila je da će se, zahvaljujući novoj železničkoj liniji brzog voza od Pariza do Milana, stići za četiri sata, kao i da je taj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << projekat od vitalnog značaja za jačanje transportnih veza između Italije i ostatka Evrope.

Protivnici strahuju zbog uticaja projekta na prirodu i okolinu i postavljaju pitanje da li Italija treba da troši milijarde na tako veliki projekat kada se taj novac može iskoristiti za porodice koje se bore da prežive recesiju.

"Mete" demonstranata bile su i kancelarije Demokratske partije premijera Enrikea Lete na koje su bacali petarde, uzvikujući "Napolje".

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Rimu sukobi policije i demonstranata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Nov.2013, 09:10

U Rimu sukobi policije i demonstranata koji protestuju zbog izgradnje brze željezničke pruge između Francuske i Italije. Nemiri su se desili tokom posjete francuskog predsjednika Fransoa Olanda i njegovog sastanka sa italijanskim premijerom. Italijanska vlada tvrdi da je brza pruga, koja bi putovanje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.