Sukob radnika sa policijom u Luksemburgu

Izvor: RTS, 12.Maj.2009, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob radnika sa policijom u Luksemburgu

Ispred sedišta najveće svetske železare "Arselor Mital" u Luksemburgu došlo do sukoba radnika te kompanije sa policijom. Radnici nezadovoljni najavljenim otupštanjima i smanjenjem plata.

Radnici najveće svetske železare "Arselor Mital" protestovali su ispred sedišta te kompanije u Luksemburgu nezadovoljni najavljenim otupštanjima i smanjenjem plata.

Oko 1.000 radnika, koji su došli iz Belgije i Francuske, sukobilo se sa policijom koja je intervenisala jer >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su neki od demonstranata pokušali da provale u sedište kompanije bacajući kamanice i dimne bombe.

Jedan od nezadovoljnih radnika uspeo je da probije policijski kordon u uđe u sedište zgrade, gde ga je ponovo sustigla policija. U to vreme u zgradi se održavao sastanak akcionara.

Policija je očekivala je da će ukupno 2.000 radnika "Arselor Mitala" doći u Luksemburg. Bilo je najavljeno 50 autobusa iz francuskog grada Šarlrua i belgijskog Liježa, ali je na kraju došlo njih oko 1.000. 

"Arselor Mital", najveći svetski proizvođač čelike, smanjio je proizvodnju za 50 odsto zbog male potražnje na tržištu usled ekonomske krize. To je dovelo do otpuštanja jednog broja radnika i smanjenja plata onima koji su ostali da rade.

Izvršni direktor kompanije Lakšmi Mital izjavio je da je proizvodnja privremeno smanjenja zbog nepovoljnih tržišnih okolnosti, ali da očekuje oporavak u drugoj polovini 2009. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Radnici ArcelorMittala sukobili se sa policijom u Luksemburgu

Izvor: EMportal, 12.Maj.2009

Radnici najveće svetske železare ArcelorMittal protestovatil su danas ispred sedišta te kompanije u Luksemburgu nezadovoljni najavljenim otupštanjima i smanjem plata.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.