Sukob na Bliskom istoku ne jenjava: Napadnut glavni grad VIDEO

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 09:26

Sukob na Bliskom istoku ne jenjava: Napadnut glavni grad VIDEO

Jemenski pobunjenici Huti gađali su američki tanker "MV Torm Tor" u Adenskom zalivu, saopštio je danas portparol ove militantne grupe Jahja Sarea.

Istovremeno SAD i Velika Britanija izvele su vazdušne udare na Sanu, glavni grad Jemena.

Grupa je gađala naftni tanker "sa nekoliko brodskih projektila", istakao je Sarea, prenosi Rojters.

Američka Centralna komanda (CENTCOM) navela je da je američki ratni brod "USS Mejson" oborio u subotu jednu protivbrodsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << raketu ispaljenu ka Adenskom zalivu sa teritorije koju kontrolišu Huti.

CENTCOM dodaje da ni "USS Mejson", a ni "MV Torm Tor" nisu pretrpeli oštećenja, niti da ima povređenih.

U subotu uveče je glavna televizija pod kontrolom Huta, Al Masira, objavila da su američke i britanske snage izvele niz vazdušnih napada na glavni grad Jemena, Sanu.

Snage SAD i Velike Britanije izvele su napade na više od deset meta u Jemenu u subotu.

Huti, koji kontrolišu veći deo Jemena, počeli su da gađaju komercijalne brodove 19. novembra u znak protesta zbog izraelskih napada na Pojas Gaze. SAD i Velika Britanija su, kao odgovor, pokrenule napade na hutske mete u Jemenu i označili tu grupu terorističkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BLISKOISTOČNI SUKOB. Huti gađali američki tanker; SAD i Velika Britanija raketirale glavni grad Jemena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2024

Rat Izraela i Hamasa - 142. dan. Huti su gađali američki tanker "MV Torm Thor" u Adenskom zalivu, saopštio je portparol ove grupe Jahja Sarea, dok su SAD i Velika Britanija izvele vazdušne udare na Sanu, glavni grad Jemena. Pregovori o primirju u Pojasu Gaze u Parizu – uz učešće predstavnika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.