Sukob izraelske policije i demonstranata blizu Tel Aviva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2021, 11:16

Sukob izraelske policije i demonstranata blizu Tel Aviva

Izraelska policija sukobila se sa demonstrantima u arapskom naselju u blizini Tel Aviva.

Sukob se dogodio kasno sinoć, a usledio je nakon napada na jednog rabina tokom vikenda, prenosi agencija AP.

Video koji je snimio AP prikazuje demonstrante i policiju u civilu kako se guraju, dok policija odvodi mladog Arapina u neobeleženi automobil sa rotacionim svetlima.

Policija je saopštila da je mladić nakratko zadržan zbog postavljanja vatrometa, a zatim pušten >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "zbog starosti", ali nije pružila dodatne detalje.

Najnovije napetosti počele su u nedelju kada su dvojica Arapa udarili rabina Elijahu Malija, šefa lokalne ješive, dok je on bio u razgledanju nekretnine, prenose lokalni mediji.

Policija je uhapsila muškarce, a desničarski političari osudili su napad kao zločin iz mržnje.

Te noći održani su suparnički protesti, a policija je stvorila barijeru između religioznih Jevreja koji su osudili napad i uglavnom arapskih stanovnika koji su protestovali protiv policije.

Neki demonstranti su kasnije bacali kamenje i vatromet na policiju.

Jafa je bila glavna trgovačka luka pre stvaranja Izraela i Arapsko-izraelskog rata 1948. godine, kada su mnogi njeni palestinski stanovnici pobegli ili su proterani iz svojih domova.

Jafa je danas moderan kvart u blizini Tel Aviva u kojem žive i Jevreji i Arapi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sukob policije i demonstranata blizu Tel Aviva

Izvor: B92, 20.Apr.2021

Izraelska policija sukobila se sa demonstrantima u arapskom naselju u blizini Tel Aviva...Sukob se dogodio kasno sinoć, a usledio je nakon napada na jednog rabina tokom vikenda, prenosi agencija AP...Video koji je snimio AP prikazuje demonstrante i policiju u civilu kako se guraju, dok policija odvodi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.