Sukob direktora škole i roditelja zbog kečeva

Izvor: Radio 021, 15.Jun.2015, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob direktora škole i roditelja zbog kečeva

Roditelji osmoro učenika prijepoljske gimnazije, čija deca su dobila jedinice iz engleskog smatraju da se to gogodilo, jer im prilikom polaganja testa nisu obezbeđeni adekvatni uslovi, dok direktor škole Ljubomir Šuljagić to negira.

Rodtelji su ogorčeni jer se direktor, kako su danas rekli Tanjugu, bahato ponašao dok Šuljagić i to odbacuje navodeći da učenici nisu imali dovoljan nivo znanja.

U spor između roditelja i direktora, uključila se, a u utvrđivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << cinjeničnog stanja i lokalna samouprava koja je poslala prosvetnog inspektora u tu školu. Jedan od roditelja, Mersid Fazlić izjavio je da je nemoguće da dete koje je imalo pozitivnu ocenu iz engleskog jezika sve vreme školovanja nije moglo da uradi test za prelaznu ocenu.

"On je imao planove da se dalje školuje, međutim, nakon ovog događaja potpuno je razočaran i svi su mu brodovi potonuli", kazao je Fazlić. Otac dvojice učenika - Milanko Bezarevića tvrdi da njegova deca nikada nisu imala negativnu ocenu iz engleskog u toku četvorogodišnjeg školovanja.

"Obraćali smo se direktoru škole, međutim, on se bahato ponašao, nije želeo ni da nas sasluša, pa smo bili prinuđeni da zakažemo sastanak sa predsednikom opštine, Emirom Hašimbegovićem", kazao je Bezarević.

Šuljagić je u potpunosti odbacio navode roditelja da se ružno ophodio prema njima, rekavši da oni ne govore istinu. On je rekao da je od 57 gimnazijalaca osmoro đaka ostalo za popravni ispit u avgustu i dodao da je njih više trebalo da padne, "imajući u vidu da su pokazali veliko neznanje".

"Obavio sam razgovor sa roditeljima i objasnio sam im sve... međutim oni su sutradan ponovo došli, tako da sam primio samo jednog koji nije bio prethodnog dana", rekao je on. Šuljagić kaže i da su osmoro učenika "koji su dobili neprelazne ocene u principu svi loši đaci".

Prema njegovim rečima, najviše se žalio roditelj čije dete ima jedinicu iz vladanja, a na polugodištu je imalo čak sedam negativnih ocena.

Predsednik opštine Prijepolje, Emir Hašimbegović je rekao da je u gimnaziju upućen prosvetni inspektor koji će utvrditi činjenično stanje.

"Očekujem najkasnije sutra da dobijemo tačne informacije o dešavanju u ovoj srednjoj školi", kazao je Hašimbegović.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.