Izvor: B92, 10.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje za zločin na Ovčari

Beograd -- U nastavku ponovljenog suđenja za ratni zločin ubistva 200 zarobljenika na Ovčari svedočio je bivši oficir JNA Milorad Vojnović.

Po njegovom se naređenju 20. novembra 1991. godine vojna policija povukla sa Ovčare kod Vukovara. Vojnović, koji je u vreme zlocina na Ovčari bio komandant 80. motorizovane brigade, pred Većem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu kazao je da je naredio da se četa vojne policije povuče iz obezbeđenja zarobljenika na Ovčari, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali ne i da se zarobljenici predaju Teritorijalnoj odbrani.

On je naveo da mu je Vezmarović sutradan rekao da je kapetan Gardijske brigade Borče Karanfilov 20. novembra javno saopštio da se zarobljenici predaju u nadležnost Teritorijalne odbrane i da vojska tu nema šta da traži.

Karanfilov je svedočeći juče negirao da je izdao takvo naređenje navodeći da tog dana nije bio u Beogradu, i da nije imao ingerencija za to.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.