Izvor: B92, 25.Nov.1999, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudjenje studentima iz Otpora u Smederevu

Aktivista studentskog pokreta "Otpor" Rade Milic izjavio je da je u cetvrtak od 14.30 pred sudijom za prekrsaje u Smederevu pocelo sudjenje sestorici aktivista tog pokreta. Prema recima Milica, aktivistima "Otpora", Ivanu Marovicu, Aleksandru Golevu, Dusanu Kocicu, Bojanu Teofilovicu, Savi Kaljevicu i Igoru Paunovicu, sudi se zbog odrzavanja neprijavljenog skupa. "Otpor" je u sredu uvece u Smederevu izveo akciju simbolicne izgradnje mosta od fotografija jugoslovenskog predsednika Slobodana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milosevica, nakon cega je policija intervenisala, porusila "most" i privela studenate i nekoliko lokalnih funkcionera opozicionog bloka Savez za promene. Nakon kraceg boravka u policiji funkcioneri SZP su oslobodjeni, dok su aktivisti "Otpora" zadrzani u pritvoru i predati istraznom sudiji. Šestorica aktivista studentskog pokreta "Otpor" koji su uhapšeni u Smederevu, pušteni su na slobodu i presuda će biti doneta u petak.

U okviru akcije studentskog pokreta Otpor "Regrutujemo velikane", u cetvrtak su u Kraljevu studenti i maturanti srednjih skola izveli akciju pod nazivom "Sa tenkom do pobede". Tokom akcije regrutovan je tenk koji je upotrebljen u borbi protiv Nemaca u Kraljevu 1941-ve, a postavljen je kao spomenik u jednom od gradskih parkova. Tenk je prekriven crnim platnom sa oznakama Otpora, kao i plakatima ovog studentskog pokreta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.