Izvor: B92, 18.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Šešelju počinje 7.11.

Hag -- Suđenje lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju pred Haškim tribunalom počeće 7. novembra.

Šešelj je optužen za zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini. Suđenje će početi uvodnom rečju Tužilaštva, a Šešelj će izneti uvodnu reč narednog dana, navedeno je u saopštenju suda. Saslušanje svedoka optužbe počeće, kako je najavljeno, 14. novembra. Šešelj se predao Tribunalu 24. februara 2003.

Sudija Žan-Klod Antoneti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zakazao je za 6. novembar raspravu na kojoj treba da budu utvrđeni poslednji detalji procesa.

Šešelj je optužen za progone, ubistva i druge zločine paravojnih i dobrovoljačkih jedinica, za koje Tužilaštvo tvrdi da su bili pod njegovom kontrolom, nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.