Izvor: B92, 08.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Suđenje Šešelju neće skoro početi"

Beograd -- Aleksandar Vučić kaže da suđenje Vojislavu Šešelju neće uskoro početi, jer je Tužilaštvo podnelo zahtev za izmenu optužnice.

"Tužilaštvo vidi kako im kao kula od karata pada jedan po jedan deo optužnice i sada traže izmene optužnice zato što im je jasno da pola stvari koje su nakarikali i gluposti koje su izmislili u optužnici ne mogu da opstanu", rekao je generalni sekretar Srpske radikalne stranke.

On je kazao da je zbog tog zahteva Tužilaštva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podnetog 25. juna najranije moguće da suđenje Šešelju počne u martu 2008. godine i ocenio da Tužilaštvo nema slučaj protiv lidera radikala.

Vučić je rekao da je jasno da će Tužilaštvo izgleda ići na izbacivanje počinjenja govora mržnje i da će im u optužnici ostati kao pravna konstrukcija udruženi zločinački poduhvat koja je, kako je naveo, sve samo ne pravna.

"Svi prvostepeni postupci u haškom Tribunalu moraju da budu okončani do decembra 2008. godine. Šta su radili pet godina. Nikada nisu hteli suđenje Šešelju. Oni znaju da je to politički proces, da je sve to izmišljotina, a sada menjaju optužnicu, a znaju da sve moraju da završe do decembra sledeće godine", rekao je Vučić.

On je rekao i da se Tužilaštvo "grdno i gorko pokajalo što je ikada podizalo optužnicu protiv Šešelja jer ne zna šta sa njom da radi."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.