Izvor: S media, 28.Dec.2012, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudije položile zakletvu (VIDEO)

Sudije izabrane po osnovu Odluke o izboru sudija na stalnu sudijsku funkciju, koju je doneo Visoki savet sudstva povodom odluke Ustavnog suda, položile su zakletvu pred predsednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem.

Zakletvu je položilo 52 sudija iz više od 30 gradova u Skupštini Srbije.

“Zaklinjem se svojom čašću da ću svoju funkciju vršiti verno Ustavu i zakonu, po najboljem znanju i umeću, i služiti samo istini i pravdi", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se u tekstu zakletve.

Čestitajući im, Stefanović je sudijama rekao da veruje da će suditi nezavisno i nepristrasno, po svojoj savesti i tako obezbediti pravično suđenje za svakog građanina.

Polaganju zakletve prisustvovao je i ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.

Predsednica Visokog saveta sudstva je Nata Mesarović, koja je i predsednica Vrhovnog kasacionog suda.

(Tanjug)

Foto: guliver/thinkstock

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.