Sudar vozova na jugu Poljske

Izvor: RTS, 04.Mar.2012, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudar vozova na jugu Poljske

Najmanje 15 osoba je poginulo, a 54 povređeno u sudaru vozova na jugu Poljske.

U sudaru vozova na jugu Poljske najmanje 15 osoba je poginulo, a 54 povređeno, saopštili su poljski zvaničnici. Strahuje se da to nije konačan broj nastradalih.

Do nesreće je došlo kada su se, pod do sada još nerasvetljenim okolnostima, sinoć oko 21 čas, sudrila dva voza na pruzi Varšava - Krakov. 

"Sve nagoveštava da je ovo jedna od najozbiljnijih železničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << katastrofa u poslednjih nekoliko godina u Poljskoj", rekao je ministar saobraćaja Slavomir Novak.

Sudar se dogodio kod grada Ščekoćini na jugu Poljske na pruzi Varšava-Krakov, a poljski mediji javljaju da ima dosta teže povređenih.

Desetine spasilačkih ekipa i nekoliko helikoptera nalazi se na mestu nesreće kako bi pomogli povređenima.

Premijer Donald Tusk nesreću je nazvao jednom od najvećih železničkih katastrofa u Poljskoj poslednjih godina.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.