Sudar ruskih suhoja na nebu; Ministarstvo: Slučajno

Izvor: B92, 18.Jan.2019, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudar ruskih "suhoja" na nebu; Ministarstvo: Slučajno

Dva ruska vojna bombardera, "suhoja", udarili su jedan u drugog tokom leta iznad ruskog Dalekog istoka, javlja Raša tudej.

Kako navodi taj medij, pozivajući se na vojne zvaničnike, do sudara dva "Su 34" došlo je slučajno. Sputnjik je preneo, pozivajući se na saopštenje ruskog ministarstva odbrane, da se posada oba aviona katapultirala.

Takođe, Sputnjik piše i da su "Su-34" leteli bez naoružanja.

Informacije je potom i zvanično potvrdilo Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbrane. "'An-12' i dva helikoptera 'Mi-8' su u potrazi za posadama 'suhoja', kao i spasilački timovi na terenu", saopšteno je iz ministarstva.

U tom saopštenju se navodi i da su se "suhoji" sudarili iznad Japanskog mora, 35 km od mora.

Ipak, kako se dodaje, sudbina posada oba aviona i dalje je nepoznata.

"Su- 34" su inače vojni avioni, teški 45 tona i osposobljeni da nose do osam tona oružja. Njihov taktički radijus je 4.000 kilometara. Te letelice takođe se mogu dodatno opremiti sa tri dodatna rezervoara za gorivo i tada mogu da lete osam sati neprekidno.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sudar ruskih "suhoja" na nebu

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2019

Dva ruska vojna bombardera, "suhoja", udarili su jedan u drugog tokom leta iznad ruskog Dalekog istoka, javlja Raša tudej...Kako navodi taj medij, pozivajući se na vojne zvaničnike, do sudara dva "Su 34" došlo je slučajno...Kako prenose mediji, iz ruskog ministarstva odbrane je rečeno da su se...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.