Sud potvrdio optužnicu za ubistvo Ćuruvije

Izvor: Beta, 05.Mar.2015, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud potvrdio optužnicu za ubistvo Ćuruvije

BEOGRAD, 5. marta 2015. (Beta) - Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije koju je u decembru prošle godine podiglo Tužilaštvo za organizovani kriminal, potvrdjeno je agenciji Beta u tom Tužilaštvu.

Po optužnici za ubistvo Ćuruvije terete se načelnik resora Državne bezbednosti Radomir Marković, načelnik beogradskg centra DB-a Milan Radonjić, glavni obaveštajni inspektor u Drugoj upravi resora Ratko Romić i pripadnik rezervnog sastava >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << tog resora Miroslav Kurak.

Romić i Radonjić uhapšeni su 13. januara i od tada su u pritvoru, Marković je na izdržavanju kazne, a Kurak je u bekstvu.

Oni se terete za krivično delo teško ubistvo.

Prema optužnici, Ćuruviju je ubio Miroslav Kurak, a saučesnik mu je bio Ratko Romić, koji je drškom od pištolja udario njegovu suprugu Branku Prpu u glavu koja je bila u tom trenutku sa njim.

Kako se novodi, Ćuruvija je ubijen zbog "javnog istupanja u zemlji i inostranstvu i kritika nosilaca političke vlasti, mogućnosti da utiče na javno mnjenje i delovanje opozicionih društvenih snaga, radi očuvanja postojeće vlasti".

Ćuruvija je ubijen u dvorištu ispred ulaza u zgradu 11. parila 1999. godine, gde su se nalazile prostorije marketing službe Dnevnog telegrafa.

U optužnici je navedeno da je ubijen u vremenu izmedju 16.39 i 16.45.

Kada optužnica postane pravosnažna, biće zakazano pripremno ročište, a potom i glavni pretres.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.