Sud odavno trebalo da istraži Kapičićevu krivicu

Izvor: TvojPortal.com, 14.Dec.2011, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud odavno trebalo da istraži Kapičićevu krivicu

/press online/ Brutalni fizički napad na nekadašnjeg generala JNA Jovu Kapičića posledica je nereagovanja državnih organa koji još nisu ispitali njegovu ulogu u komunističkim zločinima dok je bio šef Udbe za Beograd i odgovornost za kršenje ljudskih prava na Golom otoku posle 1948. godine, ističu sagovornici Pressa

Tragovi prošlosti ... Jovo Kapičić

Oni kažu da smo na taj način došli u neprihvatljivu situaciju da neko na ulici „uzima pravdu u svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << ruke", a da se zapravo ne zna da li je i u kojoj meri Jovo Kapičić odgovoran za hiljade ubijenih Srba odmah posle Drugog svetskog rata. Sin Jove Kapičića, nekadašnji proslavljeni košarkaš Dragan Kapičić, posle napada rekao je da se stvara atmosfera linča prema njegovom ocu jer mediji pišu o stvarima koje nisu procesuirane. I sam Jovo je istakao da je žrtva medijske hajke koja se vodi protiv njega.
Provokacije u nizu
Srđan Cvetković, predsednik Komisije za tajne grobnice posle 1944. godine, kaže da niko ne može da opravda takav napad, ali da to što se dogodilo Jovi Kapičiću nije posledica pisanja medija, već je proizvod njegove arogancije i nereagovanja države na njegove izjave.
- Ono što je on sam govorio iziritiralo je mnoge ljude koji pripadaju i desnoj i levoj opciji, čak i one koji nisu lično vezani za temu Drugog svetskog rata. Njegovi nastupi na televiziji, intervjui u kojima se hvalio čišćenjem četnika i kako je kao šef Udbe za Beograd radio bez zakona i na kraju rečenice iznete u njegovoj knjizi o Golom otoku nisu mogli da prođu bez reakcije. Normalno je zapitati se kako ta njegova arogancija može da utiče na ljude koji su prošli kroz Goli otok ili na potomke streljanih u čistkama komunista. Problem je što ta energija nije kanalisana kroz sudske institucije, već kroz uličnu osvetu. On se, očigledno, osećao toliko samouvereno da govori takve stvari jer je znao da država neće da reaguje - kaže Cvetković.
Opširnije

Srbijapravosudjejovo kapičićodavno trebalo istraziti krivicu

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.