Sud: Musimanska devojčica mora na plivanje s drugim đacima

Izvor: B92, 08.Dec.2016, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud: Musimanska devojčica mora na plivanje s drugim đacima

Nemački Ustavni sud u Karlsruu doneo je presudu kojom devojčica (11) iz muslimanske porodice mora da ide na plivanje sa drugim učenicima svoje škole.

Tome se protive njeni roditelji koji smatraju da se time krše islamski zakoni o oblačenju.

Porodica devojčice je navela da odelo za plivanje otkriva oblik njenog tela i smatra da je to u suprotnosti sa zakonima islama.

NMeđutim, Ustavni sud je utvrdio da u islamu nema obavezujućih pravila koji bi definisali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja odeća je prikladna.

Kako prenosi Hina, ovaj sudski proces dobio je zavidan medijski prostor u jeku javnih rasprava koje se vode u Nemačkoj o ulozi islama i više od milion migranata - uglavnom muslimana, koji su ove i prošle godine stigli u Nemačku zahvaljujući politici "otvorenih vrata" koju je zagovarala kancelarka Angela Merkel.

Ipak, Merkel je u utorak pozvala na zabranu nošenja burki u Nemačkoj i rekla da će podržati opštu zabranu vela koji pokriva lice.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemački sud: Muslimanka da ide na plivanje sa ostalim učenicima

Izvor: Blic, 08.Dec.2016

Nemački Ustavni sud u Karlsrueu presudio je protiv 11. godišnje devojčice iz muslimanske porodice i odlučio da ona mora da ide na plivanje sa drugim učenicima svoje škole, čemu se protive njeni roditelji koji smatraju da se time krše islamski zakoni o oblačenju...Porodica devojčice je navela...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.