Stvari su nam krenule mnogo bolje od očekivanog

Izvor: Beta, 30.Jan.2015, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stvari su nam krenule mnogo bolje od očekivanog

BEOGRAD, 30. januara 2015. (Beta) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u petak da prvi rezulati ekonomskih mera koje je Vlada preduzela pokazuju neočekivano dobre rezultate, i to toliko da mu je čak i neprijatno da pročita neke od njih koliko su dobri.

"Stvari su nam krenule i bolje nego što smo očekivali", rekao je premijer za TV Pink i rekao da je, izmedju ostalog, uprkos smanjenju plata i penzija, prosečna zarada porasla na iznad 49.000 dinara.

Objasnio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << da je to moguće jer je "inspekcija rada ozbiljnije radila svoj posao, što je poreska inspekcija radila bolje svoj posao, tako da je 400 evra prosečne plate nešto što dugo, dugo nismo imali u Srbiji".

Po njegovim rečima, u sprovodenju mera fiskalne konsolidacije stvari su krenule i bolje je nego što je Vlada očekivala, jer su od septembra do decembra 2014. napravljene velike uštede, budžetski deficit je snižen na 6,6 odsto, a očekivalo se da će biti 8,6 odsto.

Vučić je najavio da će Vlada Srbije na sednici u subotu, uz pomoć Svetske banke, "ugasiti preduzeća koja praktično više ne postoje".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Stvari su nam krenule mnogo bolje od očekivanog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da prvi rezultati ekonomskih mera koje je Vlada preduzela pokazuju neočekivano dobre rezultate, i to toliko da mu je čak i neprijatno da pročita neke od njih koliko su dobri..."Stvari su nam krenule i bolje nego što smo očekivali", rekao je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.