Studentski dom još nije završen

Izvor: B92, 22.Feb.2015, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studentski dom još nije završen

Krajem 2009. godine počela je gradnja novog studentskog doma u Nišu, koji je najavljen kao najveća investicija u gradu.

Međutim, svi rokovi za završetak radova su odavno probijeni i dom ni ove godine neće primiti stanare.

Mesecima na ovom gradilištu nema ni mašina, ni radnika. Od 2009, kada je udaren temelj, rokovi za završetak radova više puta su pomerani. Od 11 spratova, koliko je projektom predvidjeno, posle pet godina, stiglo se do sedmog.

Ova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << investicija vredna je oko 700 miliona dinara. Investitor je Ministarstvo prosvete.

Iako je najavljeno da će dom prve stanare primiti ove školske godine, ni taj rok neć biti ispoštovan. U Studentskom centru

Niš kažu daje problem novac.

U tri studentska doma u Nišu mesta ima za 938 studenata. Izgradnjom novog doma, koji će moći da primi više od 400 studenata, smeštajni kapaciteti bili bi uvećani za čak 50 odsto.

Iz Ministarstva prosvete nam je potvrdjeno da su sredstva za drugu fazu izgradnje doma obezbedjena i da će ti radovi biti završeni do kraja godine. Kada će dom primiti prve stanare, još se ne zna.

Poslednji studentski dom u Nišu izgrađen je davne 1978. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.